Stichting Groen Cronesteyn

Onze actie: Samen bevorderen wij de biodiversiteit in het Leidse polderpark Cronesteyn door beter beheer door gemeente en vrijwilligers, zowel op het land als in het water als in de lucht.

Onze oproep: Ben jij een doener die in actie wil komen? Kom dan bij de vrijwilligerspool van Stichting Groen Cronesteyn.

 

Stichting Groen Cronesteyn, opgericht in maart 2020, is een platform voor mensen die de natuur en het landschap van Polderpark Cronesteyn willen verbeteren en beschermen. Het park heeft een mooi, oud cultuurlandschap en bijzondere natuur, maar de biodiversiteit ervan staat erg onder druk. Stichting Groen Cronesteyn maakt zich sterk voor het behoud van de grutto in het park, voor de bijzondere planten in de moerastuin, voor schoon water en bovenal voor een mooi, open park waar mensen graag van de natuur komen genieten.

SGC is een gesprekspartner voor de gemeente en andere partijen en onderneemt ook activiteiten om mensen bij het park te betrekken. We willen dat de gemeente Cronesteyn goed beheert.


Onze slagvaardige stichting die uit 6 mensen bestaat, heeft al een fijne vrijwilligerspool opgebouwd voor het onderhoud van de moerastuin. Meer vrijwilligers, zowel voor fysieke inspanning als voor denkwerk, zijn heel welkom.

Geldelijke donaties zijn voor het polderpark van groot belang. Je draagt ermee bij aan je eigen beleving van dit mooie grote en groene stuk Leiden.