8. EERLIJK WERK EN ECONOMISCHE GROEI - In veel landen betekent een betaalde baan niet automatisch dat je aan armoede kunt ontsnappen. Dit moet anders.

Daarom richt doel 8 zich op ’eerlijk’ werk voor iedereen, met goede arbeidsomstandigheden, bij duurzame en inclusieve economische groei. Anders gezegd: ’Geen fair trade zonder fair labour.’ Werkgelegenheid moet economische groei stimuleren zonder het milieu aan te tasten.

 

Er is nog veel te doen voor dit doel. Om nieuwe mensen op de arbeidsmarkt in de komende jaren betaald werk te bieden, zijn tussen 2016 en 2030 wereldwijd bijna 500 miljoen extra banen nodig. In veel landen moeten overheden en (andere) organisaties beter beleid maken om ondernemerschap, creativiteit en innovatie te stimuleren. Financiële instellingen, zoals banken, moeten versterkt worden, zodat iedereen toegang krijgt tot bankrekeningen, leningen en verzekeringen.

 

Dringend nodig is ook dat landen nóg meer in actie komen tegen moderne vormen van slavernij, mensenhandel en gedwongen arbeid, inclusief kinderarbeid en kindsoldaten. In 2025 moet er definitief een einde komen aan alle vormen van kinderarbeid.

Wij werken samen

Deze pagina wordt gevuld met visitekaarten van GlobalGoals-enthousiastelingen die zich inzetten voor doel 8: Eerlijk werk voor duurzame economische groei.

Wilt u een vermelding op deze pagina? Neem contact met ons op! 

Naam visitekaart

Omschrijving persoon
profiel

Naam visitekaart

Omschrijving persoon
profiel

Naam visitekaart

Omschrijving persoon
profiel