17. PARTNERSCHAPPEN OM DOELSTELLINGEN TE BEREIKEN - "De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn een to do-lijst voor alle mensen op aarde".

Dat zei VN-chef Ban ki-Moon bij de lancering van de Global Goals, in 2015. Om alle doelen in 2030 te behalen, moeten regeringen, bedrijven, burgers en organisaties samenwerken. Het gaat daarbij vooral om gelijkwaardige samenwerking, eerlijke handel, heldere financiële afspraken, kennisuitwisseling, technologische vernieuwing en open data-uitwisseling. 


Een succesvolle agenda voor duurzame ontwikkeling vereist partnerschappen tussen regeringen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Gedeelde beginselen en waarden, een gedeelde visie en een gedeelde agenda voor concrete uitvoering zijn cruciaal, op álle niveaus – mondiaal, per continent, (inter-)nationaal, regionaal en lokaal.

 

Investeringen op lange termijn – met inbegrip van directe buitenlandse investeringen – zijn nodig, met name in ontwikkelingslanden: in duurzame energie, infrastructuur/vervoer en ict. Wet- en regelgeving moet worden aangepast om investeringen aan te trekken en duurzame ontwikkeling te bevorderen. De positie van onafhankelijke toezichthouders, zoals rekenkamers, moet worden versterkt.

Wij werken samen

Gijsbert van Es

Werkt aan Leiden4GlobalGoals voor Leiden Kennisstad
Portretfoto Gijsbert van Es

Jasper Visser

Bouwt aan een nationale beweging rondom de Global Goals
Portretfoto Jasper Visser

Kristel Bottinga

King for a day – het jongerenplatform in Leiden
King for a day

Ckees van Oijen

Zet zich o.a. in voor het Groene Ideecafé
Cees van Oijen

Gert-Jan Cornel

Werkt aan de GlobalGoals vanuit Stadslab Leiden
Gert-Jan-Cornel

Naam visitekaart

Omschrijving persoon
profiel