NDE

Onze actie: Wij zorgen ervoor dat leerlingen in Leiden kennismaken met duurzaamheid en natuur. Dat doen we door betere samenwerking mogelijk te maken. Verder geven we advies, en koppelen scholen en leerkrachten aan onze stadspartners. Bijvoorbeeld musea, de schooltuinen, maar ook stichtingen.

Onze oproep: Wil of doe jij ‘iets met duurzaam onderwijs’? En wil je meer? Meer samenwerking, meer doen, meer ideeën, of zicht op hoe jij je actie of idee kan versterken? Laat het dan weten via nde@leiden.nl!

Team NDE van de gemeente Leiden is het team dat gaat over Natuur- en duurzaamheidseducatie. Het team bestaat uit drie mensen: Marian Kathmann, Nanda van Beest en Annika van Veen. Samen met de partners maken zij kinderen, van jong tot oud, maar ook alle andere bewoners van Leiden, bewust hoe belangrijk en leuk het is om groener en duurzamer te leven.

Inspiratiegids natuur- en duurzaamheidseducatie

De inspiratiegids biedt een overzicht van het rijke aanbod aan buitenschoolse lessen, projecten, gastlessen en meer. Daarnaast is het een inspiratiegids met een paar mooie Leidse voorbeelden! Omdat Leiden een Global Goals gemeente is, zijn alle initiatieven gekoppeld aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo draagt Leiden bij aan een betere wereld.

Natuur- en duurzaamheideducatie