Mark Gritter

Mijn actie: „Mijn school vernieuwt het onderwijs. Wij gaan méér werken vanuit onze directe leefomgeving, om concreet te maken hoe ook hier hard wordt gewerkt aan de Global Goals, zoals duurzame energie en schoon drinkwater.”

Mijn oproep: „Wil je ons helpen om ons onderwijs te verbinden met jouw werk, in jouw bedrijf of organisatie? Mail mij!?”

„Mijn school, het Leonardo College (mavo, havo, vwo) betrekt na de zomer van 2021 een nieuw schoolgebouw. Het onderwijs zal hierin mee veranderen.

Naast de traditionele lessen in de verschillende schoolvakken zal er in ons onderwijs meer aandacht zijn voor ‘leeractiviteiten’, waarbij letterlijk en figuurlijk meer ruimte ontstaat voor andere manieren van lessen volgen, met meer keuzemogelijkheden voor leerlingen en docenten.

Als het bijvoorbeeld gaat over vluchtelingen, of over duurzame energie, of schoon en veilig water, dan gaan we – naast de lessen met de theoretische kennis – ook kijken hoe dit in de regio Leiden in de praktijk is georganiseerd. Dan gaan we hierover ook met deskundige betrokkenen op locatie in gesprek. Zo komt kennis tot leven, dankzij de samenwerking met de gemeente, bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers in onze eigen leefomgeving.

In de samenwerking met Leiden4GlobalGoals liggen hier volop kansen, voor leerlingen en docenten, nu en ook voor de langere termijn.”

Portretfoto Mark Gritter