Maarten Stoffers

Mijn actie: „Ik ben wijkambassadeur. Ik ondersteun bewoners van Professoren- en Burgemeesterswijk / Roodenburgerdistrict om hun woning te verduurzamen.”

Mijn oproep: „Hoor je van Leidenaren dat ze hulp kunnen gebruiken bij het verduurzamen van hun woning? Stuur ze door naar de website www.GaGoed.nl of naar mij.”

“Wat betreft de Global Goals 7 (Duurzame energie) en 11 (Duurzame steden) is er nog veel nodig, maar ook veel mogelijk! We kunnen onder andere onze woningen beter isoleren, zonnepanelen plaatsen en tientallen andere maatregelen treffen.

Voor wie niet waar te beginnen (of hoe verder te gaan) heeft in Leiden elke wijk een eigen wijkambassadeur, die een schakel vormt tussen de bewoners en de gemeente. Ik ben samen met Wilma van Griethuizen de wijkambassadeur voor het Roodenburgdistrict, waar ook de ProfBurgwijk onder valt. We wijzen bewoners de weg naar relevante stappenplannen, websites, subsidieregelingen, andere initiatieven, rekentools, concrete leveranciers en andere informatie. Zo nodig komen we de woning bekijken om een globaal advies te geven.

Er is ook een Werkgroep Duurzame Profburgwijk, waar Wilma en ik allebei lid van zijn. Daar ben je ook welkom als je de handen uit de mouwen wilt steken, of mee wilt denken over één van onze thema’s (zoals: duurzame woning, groen in de wijk, ouderen, jongeren, techniek).

Er zijn in meerdere straten in de wijk inmiddels straat-contactpersonen: zij kunnen vragen van hun buren doorgeven aan ons als wijkambassadeur of werkgroep, en geven andersom informatie van ons door aan hun buren/straatgenoten.

Wil je ook wel iets doen aan je woning of in je straat en heb je behoefte om te overleggen? Neem contact met me op, en ik kijk wat ik voor je kan doen.”

Meer weten?

www.GaGoed.nl
https://www.profburgwijk.nl/c/duurzaamwijzer
of mail me via info@maartenstoffers.nl

Portretfoto van Maarten Stoffers