Lineke van Tricht

Mijn actie: „Ik ben actief betrokken bij de ontwikkeling van een ‘leerlijn’ op alle niveaus van het Leidse onderwijs, zodat kinderen en jongeren een bijdrage kunnen gaan leveren aan het bereiken van de Global Goals, tussen nu en het jaar 2030.”

Mijn oproep: „Ben je actief in het Leidse onderwijs en wil je hieraan meewerken? Sluit je aan bij onze groep – welkom!”

„Ik ben Lineke van Tricht, projectleider van De Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling en eigenaar van Bureau Talent, experts in de ontwikkeling van cognitief talent (10-18 jaar). Samen met Annick Dezitter, de rector van scholengemeenschap Da Vinci Kagerstraat, maak ik mij sterk voor de Global Goals in het Leidse onderwijs. Onder het motto ’Verbeter de wereld, begin bij… jezelf, in Leiden, bij je leerlingen’ willen we een mooie leerlijn ontwikkelen, die ervoor zorgt dat alle kinderen en jongeren in Leiden en omstreken in aanraking komen met de Global Goals. We streven ernaar dat leerlingen het vanzelfsprekend gaan vinden om bij te dragen aan het bereiken van de doelen tusssen nu en het jaar 2030.

Ik kom uit het voortgezet onderwijs. Ik heb gewerkt als leraar en later als schoolleider. Twaalf jaar geleden heb ik Bureau Talent opgezet, gericht op cognitief talent in het voortgezet onderwijs. We doen alles rondom deze doelgroep: begeleiden van leerlingen, leveren van verrijkingsmateriaal, trainen van docenten, adviseren en leiden van projecten. Met een vast team en een netwerk van freelancers hebben we een groot bereik: in Leiden, Nederland en Europa.”

Portretfoto Lineke van Tricht