Kristel Bottinga

‘Overheidsbeleid’ is geen term waar de meeste jongeren meteen warm voor lopen. Het is voor hen een abstract begrip of ze hebben het gevoel dat ‘beleid’ niet over hen gaat.

In de gemeente Leiden weten jongeren met platform King for a day al bijna tien jaar wél hun stempel te drukken op het gemeentebeleid. Jongeren adviseren over en werken samen met de gemeente en politiek aan de toekomst van de stad Leiden.

Jongeren hebben een heel andere en soms verrassende blik op de stad en leveren vaak creatieve en innovatieve ideeën of oplossingen. Deze creatieve denkkracht komt goed van pas bij Leiden4GlobalGoals.

De Global Goals zijn bij uitstek belangrijk voor jongeren, want het gaat om hún toekomst. Daarom geeft King for a Day hen een stem. Wat vinden zij belangrijk als het gaat over deze duurzame doelstellingen? Om hier een antwoord op te vinden, dagen we ze uit met een challenge: bedenk creatieve ideeën om de Global Goals onder zoveel mogelijk jonge Leidenaren onder de aandacht te brengen.

In een workshopreeks gaat de groep onder begeleiding van een aantal experts ontdekken wat de Global Goals zijn en welke zij het belangrijkste vinden, daarna gaan ze werken aan ideeën en concepten voor een campagne, ontwikkelen ze hier een prototype voor en voeren ze vervolgens de campagne uit. Het blijft dus niet alleen bij ideeën bedenken. Tot slot is er een feestelijke afsluiting op het Global Goals Festival.

Mail ons als dit programma echt iets is voor jouw leerlingen of studenten. Of als je een expert bent op het gebied van duurzaamheid, grafische vormgeving, design thinking, campagnes en/of (strategische) communicatie.

Kind for a Day