Kelvin Froger

Mijn actie: „Samen met vier mede-studenten aan de Hogeschool Leiden heb ik een kwartetspel ontwikkeld, Chat’s Adventure. Door dit spel te spelen, leer je wat de Global Goals zijn.”

Mijn oproep: „Kun jij ons helpen om zo veel mogelijk spelers te vinden voor ons spel? Mail ons dan!?”

„Mijn naam is Kelvin, ik ben 19 jaar en ik studeer commerciële economie aan de Hogeschool Leiden, samen met mede-groepsleden Julia de Groot, Rosa Paans, Sebas Mooij en Nesrine El Margi. Voor een studieproject moesten wij een product ontwikkelen. Wij haakten in op een trend: de Global Goals.

Wij hoorden pas na de zomervakantie van 2019 wat deze Global Goals precies zijn. We vonden het wel gek dat we daar toen pas achter kwamen. Dit heeft ons aan het denken gezet.

Wij willen kinderen leren over de Global Goals, om impact op deze nieuwe generatie te maken. Zo kunnen zij de kennis meenemen in hun verdere leven.

Hieruit is het spel Chat’s Adventure voortgekomen. De hoofdpersoon, karakter Chat, is de held van de duurzaamheid en leert kinderen spelenderwijs over Global Goals. Ook is Chat te zien in educatieve uitlegfilmpje op ons YouTubekanaal.

Wij zijn enorm enthousiast omdat Chat’s Adventure veel meer is dan een schoolproject. Op 17 februari 2020, bij het Global Goals Café, hebben wij ons eerste exemplaar mogen uitreiken aan de wethouder van Onderwijs, Paul Dirkse. Dat vonden we een mooi moment!”

Portretfoto Kelvin Froger