Jasper Visser

Mijn actie: „Samen met zoveel mogelijk anderen werken we vanuit Leiden aan een nationale beweging rondom de Global Goals.”

Mijn oproep: „Ben jij een doener die al in actie is gekozen voor ‘duurzame doelen’? Neem dan contact met mij op om te kijken of en hoe wij jouw acties samen kunnen versterken en versnellen! ?”

We geloven dat in een land als Nederland op iedere vraag een antwoord te vinden is als de juiste mensen en organisaties bij elkaar komen. Van stadhuis tot start-up en van buurthuis tot boardroom, overal wordt gewerkt aan oplossingen. Dappere ondernemers, slimme studenten, actieve ouderen, energieke werknemers en werkgevers … samen ontwikkelen we nieuwe ideeën, geven bewezen oplossingen vrij baan, versterken en versnellen dat wat succesvol is en helpen mensen in alle openheid te leren van elkaar.

Vanaf het voorjaar van 2020 ontwikkelt Stichting 2030 een aantal activiteiten, waaronder een landelijke publiekscampagne en een innovatieprogramma. Allebei dragen ze bij aan meer bekendheid van de sdg’s en resulteren in concrete acties. Ook staan ze aan de basis van een dynamisch en inclusief cultureel-maatschappelijk festival in het voorjaar van 2021. Stichting 2030 heeft haar thuisbasis in Leiden en werkt voor en met heel Nederland.

Je kunt mij mailen of bellen als je aan wilt haken bij de beweging. Bijvoorbeeld als je een duurzaam idee hebt en daar partners bij zoekt. Of als je de schaal en het draagvlak van een oplossing wilt vergroten.

Ik heb een achtergrond in onderwijskundig ontwerp en community-gedreven ontwikkeling. Ik begon mijn carrière bij organisaties als de Wereld Bank, UNDP, diverse NGOs en maatschappelijke organisaties. Sinds 2009 werkt hij binnen de culturele sector. Eerst bij het Nationaal Historisch Museum en meer recent als adviseur bij strategisch ontwerpbureau VISSCH+STAM. Daar werkte hij aan strategieontwikkeling, publieksparticipatie en innovatieprojecten voor een verscheidenheid aan klanten, waaronder het Europees Parlement, de International Federation of Library Associations and Institutions, het National Arts Centre van Canada en Philips.

Portretfoto Jasper Visser