Gijsbert van Es

Mijn actie: „Je hoort en leest het vaak: Think global, act local. Zo werk ik mee aan de werelddoelen dicht bij huis, in Leiden.”

Mijn oproep: „Kijk ’s rond op deze site. En meld je aan als je denkt: ik doe mee!”

Leiden is een Kennisstad, dat wil zeggen: een stad vol leerlingen, studenten, docenten, onderzoekers en alle andere creatievelingen. Samen kunnen we onze kennis, ervaring en creativiteit inzetten voor én Leiden én andere plekken in de wereld die zich minder voorspoedig ontwikkelen dan onze stad en regio. Hoe? Om te beginnen door elkaar te leren kennen. En tegelijk: samen te bedenken welk(e) (doel(en) van de 17 Global Goals wij een stap dichter bij realisering tussen nu en het jaar 2030 kunnen brengen. Om vervolgens kennis en ervaring met elkaar te delen, en met gelijkgestemden in andere steden, in andere landen, in andere werelddelen.

„Think big, start small.” Laten we daarom eerst de krachten bundelen in Leiden – en van daaruit voortbouwen aan ónze bijdragen aan de 17 mondiale doelen. Mail mij m.n. ook als je ons wilt helpen om deze website verder op te bouwen!

Portretfoto Gijsbert van Es