Op de fiets voor duurzaamheid!

Fiets je mee op de Dag van de Duurzaamheid, zaterdag 10 oktober 2020, langs bijzondere plekken in Leiden waar gewerkt wordt aan duurzame ontwikkeling?

Leiden4GlobalGoals en Stichting 2030 organiseren op 10 oktober samen met allerlei leuke organisaties en initiatieven in Leiden een fietstocht waarbij je langs plekken komt waar buurtbewoners, ondernemers, scholieren, en anderen samen werken aan één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (sdg’s) van de Verenigde Naties. Van biodiversiteit tot goed onderwijs en van armoedebestrijding tot schone grachten, laat je verrassen door al die mensen die al bijdragen aan een groenere, eerlijkere en meer duurzame wereld.

Datum en tijd

10 oktober 2020, tussen 11:00 en 13:00 uur*

(* Veel locaties zijn langer geopend. Tussen 11:00 en 13:00 zijn vrijwilligers aanwezig om je meer te vertellen over de plek, de initiatiefnemers, etc.)

Vertrekpunt

De duurzame markt op De Lammermarkt. Op de Lammermarkt vind je stands van diverse duurzame initiatieven in de stad: een perfect startpunt!

Op de Lammermarkt kun je een kaart ophalen met de locaties en je banden oppompen. Ook stippelen we op basis van jouw interesse hier graag een persoonlijke route voor je uit.

Route

Je legt de fietstocht op eigen initiatief en in je eigen tempo af. In twee uur kun je drie tot vier initiatieven bezoeken. Er zijn plekken op de route waar je een kop koffie kunt drinken of kunt eten. Doe dit vooral bij de deelnemers, om hen zo ook financieel te steunen.

Singelparkwandeling

De Singelparkwandeling gaat door een aantal parken, langs de Hortus en ook twee begraafplaatsen. Onderweg zijn veel monumenten te zien. Aangezien de totale route zo’n 6,5 kilometer is, is de route voor rondleidingen in drie delen opgesplitst.

Gilde Leiden verzorgt rondleidingen van 1,5 uur waarbij wetenswaardigheden over de monumenten die u ziet en uit de geschiedenis van Leiden wordt verteld.

Deelnemers

De deelnemende initiatieven worden de komende dagen bekend gemaakt.

Heb jij een duurzaamheidsinitiatief dat je ook op de route wilt hebben? Mail jasper@stichting2030.nl en we zetten het graag op de kaart.

Behalve de deelnemers, kom je op de fiets langs veel plekken in Leiden waar al iets goeds gebeurt of het nog beter kan. Deze plekken staan ook op de (virtuele) kaart. Stap vooral af onderweg en neem een kijkje bij alles wat Leiden te bieden heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Kosten

Deelname aan de fietstocht is gratis. Je rijdt op je eigen fiets. Heb je geen fiets, huur dan een fiets op het station of in de stad. Een OV-fiets kost nog geen 4 euro voor een hele dag.

De initiatieven op de tocht kunnen een kleine bijdrage vragen voor het bezoek aan hun locatie. Je kunt ze ook steunen door bij de deelnemers een kop koffie of een glas limonade te drinken, wat te eten of een leuk aandenken te kopen. We adviseren je wat kleingeld mee te nemen op de fiets!

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

10-10-2020

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

Diverse locaties in Leiden