Bram Hoonhout

Mijn actie: „Vanuit de Honours Academy van de Universiteit Leiden zet ik een vak op over ongelijkheden in de 21e eeuw, waarbij studenten met een maatschappelijke uitdaging aan de slag gaan.”

Mijn oproep: „Heb je een uitdaging of vraagstuk op het gebied van ongelijkheid (bijv. economisch/gender/etniciteit) waar je de hulp van een team slimme studenten kunt gebruiken? Mail mij!”

Binnen de Honours Academy volgen slimme en gemotiveerde studenten een extra traject bovenop hun normale studie. Wij bieden kleinschalig verbredend en verdiepend onderwijs, vaak gericht op maatschappelijke thema’s en met een praktische insteek. Ongelijkheid, in alle verschillende en vaak overlappende vormen, is één van die thema’s.

Tussen februari en mei 2021 zal een groep van ca. 15-25 studenten zich verdiepen in een vak over ongelijkheden. Hierbij duiken ze in de wetenschappelijke achtergrond, maar gaan ze ook in groepjes aan de slag om lokaal zelf iets te doen aan een vorm van ongelijkheid. Bijvoorbeeld helpen bij een onderzoek over evenwichtige schooladviezen of hoe de universiteit een inclusievere omgeving kan creëren.

Als universiteit werken we graag samen met maatschappelijke partners. Heeft u dus een vraagstuk waarbij u de frisse blik van een studententeam goed kunt gebruiken? Bijvoorbeeld hoe uw organisatie meer ruimte kan scheppen voor vrouwelijk talent, of talent met een migratieachtergrond? Dan kom ik graag met u in contact!

Portretfoto van Bram Hoonhout