Aoife Fleming

Mijn actie: Aan de rechtenfaculteit van de Universiteit organiseren medestudente Jiahui Plomp en ik ieder jaar de collegereeks Duurzaamheid & Recht. Deze reeks is voortgekomen uit de vraag op welke manier duurzaamheid verweven is met het recht. Als rechtenstudentes zijn we ook benieuwd naar hoe zich dit vertaalt naar de praktijk.

Mijn oproep: Aan iedereen die zich afvraagt hoe haar of zijn studie van belang is voor een duurzamere toekomst: vraag het aan je docenten, aan personen uit de praktjk. En kijk of er innovatieve manieren zijn om dit in jouw studie te tonen. Voor een duurzamere toekomst hebben we iedereen nodig!

Ik ben VN-Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Voor deze rol spreek ik jongeren door heel Nederland over de toekomst van het klimaat. Daarnaast ben ik met enige regelmaat bij VN conferenties om daar de stem van Nederlandse jongeren te vertegenwoordigen en aandacht te vragen voor jongerenparticipatie in het schrijven van beleid.

Naast deze rol studeer ik rechten aan de de Universiteit Leiden, waar ik samen met mede-studente Jiahui Plomp de collegereeks Duurzaamheid & Recht organiseer.

Meer weten?

Portretfoto Aoife Fleming